St Axander'i eliitkool on varikool.
Kõikidele välis-
silmadele on tegu tavalise erakooliga,
milles ei toimu midagi eripärast. Ainult õpilased ja õpetajad,
kes selles koolis viibivad, näevad selle koha tõelist pale.
SABS-is algab õppetöö vanusest 18 ja lõppeb 25. eluaasta saabudes.
Selles koolis on tavaained ning kõrvalained,
mis on igale õpilasele individuaalselt määratud.
SABS's käivad õpilased, kellel on erilised võimed
(elemedid, necromantia, telepaatia, kujumuutjad jne).
Eliitkooli treeningu eesmärgiks on õpetada oma annet kontrollima ja valitsema.
Igal õpilasel on oma mentor, kelleks on lõpuklassi õpilane või õppejõud.
Lisainfo
Tähtsamad teated
*Õppeaasta on alanud, sealhulgas õppetöö toimub.
*Toimub Jõuluball
Staff
Marcus Finn
Olivia de Ravenaugh
Gareth R. Motrell
Owen Kite
Kui Owen oli eelmisel õhtul Blairi haiglatiiba toonud, oli ta veetnud rahutu öö oma toas ega suutnud korralikult magada. Ta oli tõesti muretsema hakanud tüdruku tervise pärast ning seejuures süüdistas ta iseennast kõiges, mis juhtunud oli. Lõppkokkuvõttes oli see ju ikkagi tema süü, et Blair oli nii julgelt metsa läinud ning oma võimeid talle demonstreerides kokku vajunud. Hetkel Owen isegi ei teadnud kas sellest oli tark Marcusele rääkida või mitte: ilmselt tooks see neile mõlemale jamasid kaela, mistõttu seda plaani ta eriti kaaluda ei tahtnud. Kuid mis siis kui Blair ise sellest kuulutama läheb? Neidis oli teda juba igasuguste sõnadega solvanud, kes teab, milleks ta veel võimeline oli.
Hoolimata igasugustest mõtetest, mis teda vaevasid ja painasid, otsustas Owen ikkagi neidisele ühe külaskäigu teha ja vaadata, kuidas tolle tervisega lood on. Oli ilmselge, et pärast aja peatamist oli Blair ennast üle kurnanud ja noormees ei olnud saanud teda eile selles suhtes aidata. Tema võimeks oli haavade parandamine, mitte minestusest üles äratamine.
Haiglatiiva ukseni jõudes, Owen seisatas ja kõhkles hetke. Ta teadis, et peale õe ei olnud seal mitte kedagi, kuid kas see oli ikkagi hea mõte? Kulme kortsutades otsustas ta ikkagi Blairi näha. Oleks viisakas ju õpetajana näidata, et tolle tervis oli ikkagi tähtis. Ukse lahti lükanud ja haiglatiiba sisenenud, suundus ta vaiksete sammudega neidise voodi poole. Kas tüdruk magas?
Post by Blair Simmons on Nov 16, 2014 14:04:54 GMT 2
Blair istus poollamaskil asendis pehmetel patjadel, mis hoolitsevalt tema selja alla pandud olid. Ta käed olid rahulikult süles ning tema hajameelne pilk vaatas aknast välja, erksinised silmad detailselt kõike tähele panemas. Linnud, kes akna alt mööda lendasid, inimesed, kes omavahel kõnelesid ning seejärel kuskile kõndisid ning puud, mis tuule käes õõtsusid. Tundus, et tuul oli sel aastaajal väljas sagedane nähtus, sest tüdruk ei olnud veel näinud hetke, mil oleks tuulevaikne olnud. Ning see oli alles ta esimene nädal S.A.B.S's. Tüdruk meenutas enda vestlust haiglaõega, kui tüdruk oli teadvusele tulnud. Tuli välja, et ta ei olnud lihtsalt minestanud vaid tal oli ka vedelikupuudus. Ta sai õelt korralikult manitseda, et ta ei söönud ega joonud nii nagu peaks ning et ta enda rohte pole võtnud. Oih? See kõik oli tõepoolest meelest läinud.
Heledapäine tüdruk oli üllatunud, et tal ei oldud veel kästud kohver pakkida ning koolist lahkuda, sest neidis oli kindel, et Owen räägib Marcusele sellest, mis juhtunud oli. Tüdruk tundis natuke häbi, et oli professorit perverdiks kutsunud, kuid see oleks ilmselt iga tüdruku reaktsioon olnud. Siiski oli kõik vist hästi läinud, antud hetkel polnud ta veel saanud käsku enda asjad pakkida ning esimesel võimalusel koolist lahkuda. "Preili Simmons, teile on külaline," lausus järsku vaikne kuid ärev hääl. Ilmselt oli Owen ka noore õe eyecandy, mistõttu too edvistama hakkas. Kuid sellegi poolest oli Blair üllatunud. Kes tuleks teda vaatama? Kasuõde? No palun, nad ei saanud isegi mitte läbi. Vähemalt hästi küll mitte. Aeglaselt pööras tüdruk enda pea Oweni suunas. Tüdruk nägi välja teistsugune kui enne. Must silmameik tema silmilt oli kadunud, tedretähnid neiu ninal olid välja paista ning tüdruku juuksed olid kammitud ning langesid vabalt tema õlgadele. "Sina," lausus neidis üllatunult, ajades käed enda külgedele, et end veidi paremini istukile tõsta. Nüüd tundis ta piinlikust paljude asjade pärast, eelkõige enda sõnade tõttu. Ta oleks ehk pidanud Owenit teietama ning temaga lugupidavam olema. Temast eemale hoidma.
Tõmmanud kiirelt keelega üle enda huulte, lasi ta enda sinistel silmadel noormehel ringi rännata, sest nüüd nägi ta teda paremini. Too oli ideaalne. Miks too enda hommikut tüdrukut vaatama tulles raiskas?
Kuna eelmisel õhtul oli pime olnud, olid enamus detailid tütarlapsest Owenile tundmatuks jäänud, küll aga pani ta esimese asjana tähele, et tumedad ringid Blairi silme ümber olid kadunud ja tütarlapse silmad tundusid suuremad tänu sellele. Valjult ta muidugi seda välja ei öelnud, piisas juba ühest korrast kui teda perverdiks nimetati. See sõna jääb teda ilmselt veel tükiks ajaks kummitama.
Ta üritas naeratada. Mis ajast olid nad sinatamise peale üle läinud? Tegelikult ei olnud Owen ennast korralikult tutvustanudki, kuid paistis, et Blair oli ennast täiesti mugavalt sisse seadnud selles suhtes. Oli natuke veider, kui keegi teda ei teietanud. Ilmselt aastaid õpetajana töötades oli teietamine talle lihtsalt peale hakanud. Leides, et seal vaikselt seistes ja neidu vahtides võiks see natuke kõle olla, noogutas Owen viimaks kergelt.
"Kuidas su tervisega lood on?" uuris ta viimaks, astudes vaikselt edasi ning toetades ennast siis vastu kõrvalseisvat voodit. "Paraned kiirelt ma loodan?"
Post by Blair Simmons on Nov 16, 2014 14:25:58 GMT 2
Kui Owen viimaks kõneleda otsustas, hingas tüdruk pahinal välja, sest hinge kinni hoides oli ta oodanud, mis sajatused ning i-told-you-so fraasid noormehe poolt tulema hakkavad. Ta oli üsna kindel, et saab peapesu selle kohta, kui tormakalt oli neidis käitinud ning olgugi, et tüdruk teadis seda isegi, ei viitsinud ega tahtnud ta antud hetkel uuesti koju seda sajatamist uuesti kuulda. Kuid vastupidi, tundus, et Owen muretses. Või tundis vähemasti huvi tütarlapse tervisliku seisundi pärast mis pani neidist kulme kergitama. Mis nali see nüüd on? Aaegamööda oli neidis piisavalt skeptiliselt inimeste suhtes muutunud, et neist kõige hullemat oodata.
"On ka hullemini olnud," lausus tüdruk vaikselt käega üle enda juuste tõmmates. Tema käe külge oli kinnitatud kanüül, mis oli omakorda voodi kõrval oleva tilgutikotida ühendatud. Neidisel polnud tegelikult aimugi, millal see tema külge kinnitatud sai, sest enamik eelmisest õhtust oli totaalne blackout olnud. Blair nimelt vihkas nõelu ning olgugi, et teda ennast oli mitmel korral augustatud, olid nõelad miski, millest ta parema meelega siiski eemal hoidis. Nähes, kuidas see metalne varras tema veenis pumpab, pani tüdruku iiveldama.
Tõstnud enda pilgu tagasi noormehele, noogutas ta kiirelt. "Ma saan täna õhtul välja. Metsatripp vol kaks?" küsis ta ning tema huulile tekkis kelmikas poolmuie, mis kadus sealt sekundiga. "Nali, rahune," lausus ta kiirelt ning vajus patjadele pikali. Ta silmas endiselt noormeest, mõeldes mitmeid erinevaid mõtteid. Ta ei teadnud kuidas ta noormehe tunnis vastu pidama peaks kui neil juba selline seiklus oli. Tüdruk teadis, et Owen on kekaõps ning trenn oli miski, millega tüdruk regulaarselt tegeles ning millest ta nii väga loobuda poleks tahtnud. "Ma pean sulle kaks asja ütlema," sõnas ta vaikselt, "esiteks aitäh, et mu siia tõid. Sa oleks võinud mu ka sinna jätta, kentauride toiduks." Ta muigas nõrgalt. "Ning teiseks pean ma vabandama, et ma sind ee...khm...pervoks kutsusin. Ma reageerisin liialt kiiresti." Ta langetas enda silmad ning vaatas nüüd enda käsi, mis nräviliselt valget tekikotti näppima hakanud olid. Miks ta ei suutnud selle mehe juuresolekul nagu normaalne inimene olla? Normaalne ehk siis ükskõikne ning külm. Selline nagu ta tavaliselt oli. Ta oli ju sinna kooli tulnud teadmisega, et hakkab korralikult ilma segajateta õppima, kuid ta tundis end nagu viimane kana kui Owen tema läheduses oli.
Owen kortsutas tüdruku vastuse peale kulme. Kuna tema enda võimeks oli ravimine, siis ta ise ei kannatanud kunagi selliste asjade all nagu haigused, luumurrud või mõned teised probleemid, mis viisid inimesi haiglatesse. Ta teadis, et peagi tema lõbus elu lõpeb sest viie aasta pärast saab ta kolmkümmend ja siis tema võimed kaovad, kuid ta ei tahtnud sellele eriti mõelda. Elu muutub vägagi raskeks kui ta peaks igasuguseid ravimeid omale kurgust alla kallama selleks, et ennast paremini tunda. Talle ei meeldinud see, kuidas Blair nii ükskõikselt väitis, et ta on hullemat läbi elanud. Ta ise oli ju alles noor, ilmselt alla kahekümne. Mida ta siis teinud on, et ta haiglatesse sattunud oli? Kuid see oli vist liiga isiklik ja Owen selle kohta pärima ei hakanud.
Noormehe silmad läksid suureks kui Blair pakkus uuesti välja metsa minna. Mis teda nii väga tõmbas sinna? Ta hakkas juba tõesti vastu vaidlema kui neidis teda rahustas, öeldes kõigest, et tegu oli naljaga. Kuid enam ta teda nii väga usaldada ei tahtnud. Kui mets oli tal siiamaani peas, siis arvatavasti hiilib blondiin mingiaeg sinna tagasi.
Ja oletades, et seal on tõesti mingisugused olendid, mis siis saab, kui keegi talle kallale tulema peaks? Olgu, Blair suutis küll aega peatada, kuid see nõudis temalt suuri pingutusi ja lõppkokkuvõttes ta jõudis siia - haiglasse.
Owen vangutas pead kui Blair vabandama hakkas. "Ei oleks," ohkas ta tasaselt. Nad olid olnud seal kahekesi ja isegi kui tüdruk ei tahtnud sellele mõelda, siis ta oli olnud tol hetkel Oweni kaitse all ning mees vastutas tema eest. Ta sai vaid tänulik olla, et tegu oli olnud kõigest minestamise, mitte millegi muuga. Ta sundis naeratuse näole:"pole tänu väärt." Ilmselt oleksid teised tema asemel sama moodi teinud.
Ning siis see perverdi nali. Owen turtsatas vaikselt. "Sellest pole hullu. Ma arvan, et ma reageeriksin ka vist sama moodi kui keegi korraga mind puudutada tahaks." See vabandus kõlas hullemini, kui ta oli ette kujutanud, kuid vähemalt üritas ta neidu paremini tundma panna. Tema sinised silmad liikusid kanüülile. "Milleks sulle see kinnitati?" Valuvaigistid? Kas Blair oli oma pea ära löönud?
Post by Blair Simmons on Nov 16, 2014 14:49:54 GMT 2
Blair jälgis rahulikult mehe reaktsiooni enda "naljale" imestades, kui kindlameelse inimesega tegu on. Tundus, et mees oli vana rahu ise ning vist ei saanud mitte miski teda heidutada. Huvitav, milline too naeratades oli? Blair oli teda ainult tõsise ilmega näinud. Või milline oli too maruvihasena? Tüdruku süda jättis korraks löögi vahele, kui ta sellele mõtles. Idioot, unusta need mõtted, käskis hääl tema peas. Enda käe oma randmele libistades kratsis ta arme, mis sinna aastaid tagasi tekkinud olid ning mis vahel valutades või sügeledes märku andsid ning lastes sõrmed tagasi tekikotile puhkama, kehitas ta vaikselt õlgu.
"Sa võtad seda õpetamistööd vist päris tõsiselt," lausus tüdruk selle peale, kui Owen ütles, et ta ei oleks neidist metsa jätnud. Kindlasti oli Owen seda kaalunud. Kurat, Blair küll oleks. Ta vihkas tüütuseid, kes tema teele sattusid ning end neiuga kleepisid. Antisotsiaalse tütarlapsena hoidus ta igasugusest kontaktist inimestega. Tal ei olnud isegi mitte mobiiltelefoni ning enda Mac'i kasutas ta ka rohkem muusika kirjutamiseks kui Facebooki kasutaja loomise ning skaipimisega. Viimaks sundis neidis end siiski turtsatama. Ta punastas märgatavalt, tundes endiselt piinlikust enda perverdi-kommentaari üle, kuid viimaks kergitas ta siiski kulme, tõstes enda silmad noormehele. "Ma puudutasin su kätt, et sulle enda võimet näidata," sosistas neidis õhku ahmides.
Mehe kommentaar tekitas temas aga küsimuse - mis sorti mehega tegu on? Ma arvan, et ma reageeriksin ka vist sama moodi kui keegi korraga mind puudutada tahaks. Kas teda ei oldud siis kunagi puudutatud? Kindlasti oli mehel tüdruk, võib-olla nainegi. Kuidas siis nii, et...? Muidugi ei hakanud neidis selliseid asju noormehelt pärima. See oleks väga ebaviisakas olnud ning tegelikult ei olnud see tema asigi. Kuid millegi pärast tekkis temas siiski uudishimu ning soov noormeest paremini tundma õppida. Owen oli salapärane ning salapärased asjad paelusid tüdrukut. Nagu see metski. Viies pilgu kanüülile, ohkas tüdruk. "Vedelikupuudus," lausus ta vaikselt, eirates mehe pilku. Miks Owenit üldse sellised asjad huvitasid? "See oli ka üks suuri põhjuseid, miks ma eile teadvuse kaotasin. Ma peaks enda tervise eest rohkem hoolitsema." Aga...
Kui Blair oma randmeid sügama hakkas, langes Oweni pilk juhuslikult sinna ning ta kergitas pisut kulme. Ta oli näinud noori, kes olid ennast vigastanud mitmel põhjusel. Isegi tema ise oli ennast kunagi üritanud samamoodi vigastada, kuid kuna kõik tema haavad paranesid automaatselt, ei olnud tal kunagi arme jäänud sellest, mis ta endaga teinud oli kunagi. Owen pööras pilgu kõrvale, järeldades, et oleks targem kui ta teeks nägu nagu ei oleks ta midagi valesti märganud, kuid see oli pilt, mis ilmselt ei kao tema mälust minema. Ta vihkas seda, kuidas inimesed otsisid toetust või põgenemisvõimalust valust. Või surmast. Huvitav, kas Blair oli soovinud oma elu tõesti lõpetada, või ta oli ennast lõikunud puhtast naudingust?
"Ma olen mitu aastat õpetaja olnud juba," vastas ta kerge õlakehituse saatel. Lapsena oligi ta unistanud õpetajaks saada. Talle oli alati meeldinud teistele midagi anda, midagi, mis võib nendega jääda terveks eluks. Samuti oli ta kogenud omal nahal mis tunne võis olla kui mõni õpetaja oli ignorantne ja õel teiste suhtes ning Owen oli omale lubanud, et temast ei saa kunagi samasugust isikut. Siiamaani oli ta oma lubadusest kinni pidanud.
"Jah, ja mina puudutasin sinu põlve, et su haav ära parandada. Ma arvan, et me oleme viigis." Ta ristas oma käed rinnal. Võimest rääkides, siis talle meenus kui huvitav Blairi oskus tegelikult oli. "Kas sa suudadki ainult aega peatada või sa oskad midagi muud ka sellega teha?" uuris Owen järsku. Näiteks aega edasi kerida või midagi sellesarnast. Aeg, nagu elu ja surm, olid ühed väga kriitilised asjad ning isegi kui Blair seda ei teadnud, siis see võime tegi ta ikkagi väga eriliseks.
"Vedelikupuudus..." kordas noormees vaikselt. Ta vaatas tüdruku uuesti üle. Praegu paistis ta enam vähem terve olevat, kahju ainult, et eile oli liiga pime olnud. Võib-olla oleks ta märganud, et neidise tervisega pole just kõik väga korras olnud. Kuid samas Owen ei ole arst. Ainus, millel ta oskas vahet teha, oli tõbisel ja tervel inimesel. "Peaksid küll. Tervis on midagi, mida peaks väga kõrgelt hindama."
Post by Blair Simmons on Nov 16, 2014 15:28:01 GMT 2
Ajades pea paremale poole kaldu jälgis neidis Owenit pingsalt, hoides samal ajal käsi rahulikult tekil. Ta mäletas hästi kuidas ta oli põhikoolist koju jooksnud, vannitoakapi avanud, sealt žiletitera leidnud, peldikupotile istunud ning hambaid sügavalt kokku surudes risti üle veeni tõmmanud. Tal polnud julgust pikki veeni lõikuda, sest teadis, et siis tuleksid suuremad probleemid. Mõnikord lõikus ta ka enda reite sisekülgi, kuid sellest kõigest oli juba mitu aastat möödas. Nüüd sai neidis naudingut suitsetamisest, muusika kuulamisest ning joonistamisest. Üksiku hundina oli ta nautima hakanud vaikust ning pimedust. Ta hindas seda ning oli pahane, kui keegi teda ei mõistnud. Vaikselt oli ta sellega juba harjunud. Polnud olemas temasugust inimest ning seda halvas mõttes.
"Sa tundud väga noor. Ei ütleks, et õpetaja-materjal," lausus neidis, saamata aru kui valesti see kõlada võis. Diskreetsus kui selline oli Blairi jaoks võõras. Ta ei olnud ju kellegagi kunagi eriti suhelnud, et teada, mida tasub öelda ning mida mitte. Neidis oli aus ja ütles välja mida mõtles, sellest ka eelmise õhtu pervo-kommentaar. Sulle, ee, meeldib siin õpetada?" küsis Blair kogeledes, tundes korraks, et tungib kellegi isikliku ruumi. Kuid millegi pärast tundus neidisele, et üksteise võõrastamise olid nad juba selja taha jätnud kui nad koos metsas ringi tuuseldasid. Nad ei olnud jõudnud seal küll väga kaua olla, kuid piisavalt.
Tüdruk muigas lõbustatuna noormehe kommentaari peale ning hammustas hetkeks huulde. Olgu, mingi diskreetsus püsis temas siiski, sest ta oleks väga tahtnud öelda, et Owen oli esimene mees kes teda üldse kunagi puudutanud oli, kuid ta ei teinud seda. See oleks ülemõistuse imelik kommentaar olnud. "Ee," sattus tüdruk korraks segadusse kui oli professori kommentaari kuulnud, "ma ei tea." Ta raputas pead. "Ma ei ole väga palju enda võimega ning selle piirangutega kursis. Ma oskan paariks minutiks aega seisma panna, aga ma ei tea kuidas ma seda teengi. Rääkimata siis sellest mida ma veel osata võiks." See oli tõsi. Selle asemel, et tüdrukut õpetada, saatis kohe pärast võime avaldumist neiu kasuisa ta akadeemiasse, et õpetajad temaga tegeleda saaks ning seal tüdruk nüüd siis oligi.
Ta ei lausunud midagi Oweni edasiste sõnade peale, sest teadis ise väga hästi kuidas ja mismoodi ta enda tervisega käituma peaks. Sa oleks paks. Mõttetu inimene. Sa oled kole. Sa ei vääri kedagi. Need sõnad kummitasid teda tema peas pidevalt ning see kaotas ära igasuguse motivatsiooni end kuidagi muuta.
Kommentaar pani Oweni muigama ja ta naeris vaikselt. Ausaltöeldes oli see esimene kord kui keegi talle otse välja ütles, et ta nägi selleks tööks liiga noor välja. "Palun vabandust, aga ma olengi noor." Ta oli alla kolmekümne ning elu oli veel ees.Vaevalt, et need kakskümmend viis eluaastat veel lõppu tähendasid ning vanaks ta ennast veel ei pidanud, mis siis, et ta võis isegi homme juhuslikult ära surra. "Noh, siiamaani ei ole mul veel tunde olnud, seega ma ei saa hakata rääkima, kui väga mulle siin juba meeldib, kuid siiamaani on see koht üsnagi toreda mulje jätnud," lausus Owen. Välja arvatud muidugi eilne juhtum. "Kollektiiv on väga tore ja ma ei ole õpilastega veel kokku puutunud. Välja arvatud sina muidugi," lisas noormees kiirelt. Ta oli enamus ajast omaette hoidnud ja üritanud ette planeerida millega tunde sisustada. Ellujäämisõpetus oli väga lai aine ning seal oli palju asju, mida õpilastele õpetada.
"Huvitav," kommenteeris Owen vaikselt. "Mina näiteks saan haavu parandada siis, kui ma süvenen sellesse ja tahan seda väga teha." Ta ei teadnud miks ta seda nüüd jagas. Loodetavasti ei hakka Blair nüüd aega peatama selleks, et midagi varastada või rumalat teha. Loodetavasti mitte, tüdruk isegi ei näinud selle moodi välja, kuigi kes teab: välimuse järgi ei tasu kunagi inimest hinnata.
"Kui sa eile aega peatasid, kas sa mõtlesid millegi peale või see tuli iseenesest?"
Post by Blair Simmons on Nov 16, 2014 16:42:16 GMT 2
Blair vakatas hetkeks, kui ta noormehe naeru viimaks kuulis. See oli midagi uut ning tüdruk vaatas seda huviga. Noormees oli nägus, kui ta nõnda tegi ning ta oli üsna kindel, et kõik tüdrukud läksid meeleldi tema tundi ning seda võrdlemisi paljastavas riietuses. Blair ise küll ei toppinud end karupükstesse, kui ta jooksmas käis, sest vaatamata sellele, et ta enda tervisest eriti lugu ei pidanud, tegi ta sellegi poolest regulaarselt trenni, mis teda kenasti toonuses hoidis. "Ma ei... Ma ei mõelnudki midagi halba," lausus ta vaikselt surudes end tugevamalt vastu patju, mis tema selja taha asetatud olid.
Ta hingas sügavalt sisse ning kuulas noormeest ning naeratas endamisi taaskord. "Kas sul hakkab see kombeks olema? Õpilastega tunniväliselt kohtumine?" päris ta viimaks kergelt tögaval toonil, viies enda pilgu tagasi mehele. "Ma ei ole eriti sellele mõelnud," vastas ta viimaks mehe sõnade peale, "aga jah, ma ilmselt mõtlesin sellele. Esimene kord juhtus see muidugi iseenesest. See oli kõigest kaks aastat tagasi, kuid ma mäletan seda täpselt. Mu isa... kasuisa, see tähendab, sai kreepsu, kui ma talle sellest rääkisin. Kuid tuli välja, et ka temal oli võime ning ta saatis siia kirja. Siin ma nüüd olen." Ta kehitas endamisi õlgu.
Mõne hetke pärast tuli arst haiglatiiba neiu voodi juurde. Ta vaatas korraks küsivalt Owen'i poole, kuid ei öelnud tema kohaloleku peale midagi. Ilmselt teadis ta, et just mees oli neidise eelmisel õhtul haiglasse toonud. Enda kõvade kaantega mapi-laadse asja kätte võtnud, hakkas vanem hallipäine naine rääkima: "Nii, preili Simmons. Teie analüüsid olid praegu korras ning antud hetkel lasen ma teil minna, kuid palun sööge korralikult ning jooge palju vett. Te olete juba korra enda näljutamisega haiglas olnud," lausus ta jultunult. Neidis vaatas õhku ahmides arsti poole, tundes väga suurt häbi Owen'i ees. Nüüd oli ta korralikult vahele võetud. Õde kummardus tüdruku voodiäärele, eemaldas kanüüli ning pani pisikesele haavale plaastri peale. "Palun täna ja homme võimalikult palju puhata. Ei mingit füüsilist koormust. Kena õhtut." Ning nende sõnadega nii arst kui ka õde lahkusid. Ilmselt viidi mingid retseptid ja muud tõendid otse direktori kätte. Kuradi kurat!
Vaikselt sügavalt sisse hingates tõmbas neidis teki pealt ning aeglaselt tõusis voodist. "Ma eee... lähen vahetan riided ära. Ma ei tahaks terve päeva selles ringi patseerida," sõnas tüdruk. Ta kandis beebiroosat põlvedeni ulatuvad öösärki, mis haigla poolt talle anti. Roosa polnud sugugi tema värv, kuid antud hetkel ei saanud ta millegi üle nuriseda vaid tänulikult vastu võtma kõik, mis talle anti. Haaranud toolilt enda riided, kadus ta valge sirmi taha, mis voodist kuigi kaugel ei olnud. Seal end öösärkist välja sikutades päris ta natuke valjema häälega, et mees teda kuuleks: "Kuidas siis jääb? Hakkad mind õpetama, kuidas ma enda võimet paremini kontrollida suudaks? Sest tundub, et sa tead, mida sa räägid."
"Ei, see ei ole midagi!" protesteeris Owen. Tõesti, igal asjal oli ju oma esimene kord? Ja ta võis seda ju isegi komplimendina võtta, eks ole? Tema muie kadus huulilt kui Blair teda tögama hakkas jälle. Mis komme sellel tüdrukul oli? Kas ta käitus kõikide õpetajatega nii? Ta jäi hetkeks vait. "See on ju alles teine kord kui me teineteist näeme," podises ta vaikselt. Ta oli siia tulnud viisakusest. Mees oli ju tüdruku ise siia toonud ning õpetajana oli tal õigus teada saada, kuidas tal ikkagi läheb. Owen ajas huuled kergelt prunti. See võis olla küll väga terane tähelepanek, kuid õpetajana pidi ta teisi aitama kui keegi seda vajas ning konsultatsioonid ja eratunnid tähendasidki ju põhimõtteliselt tunniväliselt kokkusaamist. Owen ohkas vaikselt. Parem oli mitte mõelda nende asjade üle.
Ta tundis ainult kergendust kui Blair hakkas seletama kuidas tema võimed avaldusid, kuid enne kui ta jõudis hakata rääkima sellest, kuidas näiteks tema avastas, et suudab ravida või kuidas tema haavad iseenesest kokku kasvasid, tuli arst nende juurde ja Owen ajas ennast sirgu ning noogutas naisele. Ta oli teda eile viivu näinud enne, kui ta haiglatiivast lahkus. Tal ei olnud ju teadvusetu tüdrukuga midagi peale hakata ja Blairi vägisi äratada ta ka ei tahtnud. Tolle sõneluse peale viis Owen aga pilgu blondiinile. Näljutamine ja lõikumine? Mees ei teadnudki mida nüüd mõelda. Teatud mõttes oli see isegi loogiline. Armidest võis ju järeldada, et Blair ei olnud just kuigi rahul iseendaga, kuid tema kehaga ei paistnud mitte mingisuguseid probleeme olevat. Ta oli piisavalt kõhn, vähemalt seda tema silm seletas läbi selle haiglariie ning piisavalt kena, et noormeestele peale minna. Või oli seal mõni muu probleem? Owen ei teadnud Blairi minevikust midagi, võib-olla solvas keegi teda kunagi ning see oli neidist haavanud liiga sügavalt, et asja lihtsalt nõnda jätta.
Owen vaatas pealt, kuidas kaks naisterahvast eemaldusid ning kui tüdruk voodist välja tõusis, pööras mees koheselt pea kõrvale. "Ma arvan, et see oleks hea mõte," nõustus ta. See roosa meenutas talle pisikesi notsusid. Kui Blaire sirmi taha kadus, tundis mees suurt kergendust. Tolle küsimus üllatas Owenit ja ta vaatas tuimalt voodit, kus neidis hetk tagasi lamanud oli. Tema? Eraõpetaja? "Ma räägin omast kogemusest," vastas ta, kuid kehitas siis õlgu. "Iseenesest ei ole mul mitte midagi selle vastu, kuid sa pead arvestama sellega, et see on tõsine asi, mitte mängimine. Sellega peab ettevaatlikult tegelema ja sa pead..." ta vakastas. Kuidas nüüd leida õigeid sõnu ilma, et Blairi solvata? Eks kõige parem viis oligi siis aus olla:"Kui sa tahad, et kõik hästi läheks, siis sa pead korralikult toituma. Ei mingisugust näljutamist enam, selge?"
Post by Blair Simmons on Nov 16, 2014 17:15:02 GMT 2
Neidis hingas pahinal välja, vaadates korraks üle enda õla akna poole. Inimesed traavisid endiselt edasi-tagasi, ajasid enda asjatoimetusi. Kuhu nad küll kõik sellisel kellaajal lähevad? Tegelikult ei olnud neidisel aimugi, mis kell olla võiks. Ilmselt polnudki tegemist nii varajase ajaga, sest vaevalt Owen enda unele head-aega oleks öelnud selleks, et üht tühist õpilast vaatama tulla. Pööranud end täiesti ringi, tõmbas ta alla ruloo, sest tal ei olnud mingit tahtmist enda keha eksponeerida. Tegelikult oli ta ääretult häbelik. Viimaks võttis ta sirmiäärelt enda riided ning hakkas neid selga panema. Nurisenud veidi selle üle, et tal ei ole peeglit käepärast, silus neidis veidi enda juukseid ning tõmmates tagi õlgadele, astus tüdruk sirmi tagant välja. Ta voltis roosa öösärgi-laadse asjanduse lohakalt kokku ning asendanud selle voodiäärele, noogutas ta viimaks. Ta oli näljane.
"Nõus," lausus ta viimaks sügavalt sisse hingates. Ta vaatas noormehele suurte silmadega otsa, pilk tõsine. Ta mõtleski tõsiselt seda, mida ta just öelnud oli. Tema arust oleks Owenist hea eraõpetaja saanud, too oli ju nii tõsine ning vaevalt ta naljast arugi sai. Blair'il oli täpselt sellist õpetajat vaja, kedagi, kes suudaks tema üle kontrolli hoida. Kunagi ei olnud keegi temast hoolinud piisavalt, et talle öelda, mis kell ta peaks kodus olema või mis kell peaks ta magama minema. Ning Owen'i tunnis kuulaks ta kindlasti tema sõna. Vist. "Ning muide, ma ei näljuta end. See naine liialdas," lausus Blair suud torru ajades. Sisemuses oli ta aga rohkem ärevil, kui ta välja näitas. Ta ei jõudnud ära oodata, et ta saaks alustada enda esimese eratunniga. Et ta saaks viimaks enda võimet treenima hakata, sest olgugi, et neil olid psühholoogia ja anatoomia ning emakeele tunnid, ei olnud neidisel aimugi, kuidas peaks see kõik aitama neidist tema võimega. Tal oli täpselt kaksteist aastat enne, kui ta sellest loobuma pidi ning ausalt öeldes ei olnud tüdrukul aimugi kas ta tahtis enda võimest loobuda või mitte. Veel ei olnud tal aimugi, mis teda üldse ees ootama hakkab.
Noh, vähemalt sellega olid nad ühele poole jõudnud ja Blair hakkab loodetavasti tervislikult toituma, mis oli hea, sest Owen oli kindel, et tervislik toitumine ja eluviis aitavad paremini tema võimet arendada. Ainus asi nüüd oli siis see, et ta peaks Marcusele rääkima sellest, et ta hakkab nüüd ka tuutoriks.
Blairi vabanduse peale kallutas mees kergelt pead ja kergitas kulme. Ta ei hakanud midagi väitma ega uurima selle koha pealt. Temaarust olid need armid juba piisavaks asitõendiks, et tüdruk tegeles millegagi, mis vigastas teda. "Ma tõesti loodan seda," vastas ta viimaks. Tal oleks tõesti kahju kui keegi õpilastest peaks päevade kaupa haiglas olema lihtsalt tänu näljutamisele ja teiste halbade harjumuste pärast.
Owen astus voodi juurest eemale ja vaatas siis ukse poole. "Me peaksime siis vist minema hakkama. Kell on peaaegu kaksteist. Ma arvan, et sul oleks targem nüüd midagi süüa kui sa ei ole seda veel teinud ja siis puhketuppa minna, et sa ennast välja puhata saaksid. Ja seda ka, et millal sa tahaksid siis eratundidega alustada?"
Post by Blair Simmons on Nov 16, 2014 17:35:12 GMT 2
Blair pööritas silmi, kuid ei öelnud midagi, mis oli juba suureks tõestuseks sellele, et neidis tõepoolest hoidis end tagasi ning vähemalt üritas olla viisakas nagu tema kasuvanemad ning kõik õpetajad temas lootsid. Ta oleks vabalt võinud mehe ka kuu peale saata, sest talle ei meeldinud kui teda kamandatakse, kuid ta tõepoolest soovis endale tuutorit. Soovis olla enda võimes parem, seda kontrollida ning nüüd teadis tüdruk, et kui ta tõepoolest seda tahab, peab ta tegema palju rohkem kui lihtsalt õppima. Ta pidi olema viisakas ning neidis kavatses alustada sellega kohe. Sellegi poolest, selline isalik käitumine oli neidise arust kummaline. Õpetaja või mitte. Mees ei olnud temast väga palju vanem (kuigi tüdrukul polnud aimugi kui vana too tegelikult olla võis), seega ei pidanud too Blairi nagu last kohtlema.
Siiski ei öelnud ta midagi vaid vinnas enda seljakoti õlale. "Ma arvan, et see on hea mõte," lausus ta noogutades. Kindlasti oli ka mees näljane ning tal olid omad kohustused. Sellised, millest neidis teadma ei pidanud ning olgugi, et tema uudishimu oli suur, ei hakanud ta midagi rohkem küsima. Mehe küsimuse peale ta aga vakatas taas ning olgugi, et ta oli juba jõudnud ukseni, jäi ta seisma, käsi lingil. "Ma ei tea. Millal sa saaks? Kohe? Ma ei tea. Mida varem, seda parem," sõnas ta õhinal ning tema jahedasse hoiakusse muutus muretus. Ta naeratas ärevalt, kuid köhatas seejärel. "Mul on kõik õhtud vabad," lausus ta tasa. See oli tõsi. Tuttavaid või sõpru tal koolis ei olnud, seega oli igasugune lustimisvõimalus kaheldatav. Kuna tal oli lootus, et saab tegema hakata midagi uut ja huvitavat, mida varem teinud ei olnud, võttis ta pakkumise avasüli vastu. Lõppude-lõpuks oli ta tulnud kooli end muutma, seda ka suhtumise ja iseloomu poolest. Sellest kõigest võis välja kujuneda täiesti uus elu.
Juba see, et tüdruk ainult silmi pööritas, kuid jäi vait, oli Oweni silmis edusamm. Vähemalt ei hakanud ta mingisuguseid sarkastilisi asju talle otsa viskama. Ta naeratas kui Blair nõustus, et targem oleks sealt lahkuda ning keha kinnitada ning ausaltöeldes ei ütleks temagi hommikusöögist ära. Tal oli harjumust kaks-kolm tundi pärast ärkamist nagunii midagi hamba alla saada.
"Kohe? Ei, sulle öeldi, et sa pead puhkama ning nagu sa tead, siis see treening kurnab väga palju, eriti veel siis kui sa ei oska oma võimeid kontrollidagi. Kuid kuidas oleks siis nädalavahetusel? Või näiteks reede õhtul? Ma ei arva, et esimese nädalaga teile palju koduseid töid antakse ja paari esimese nädala jooksul oleks see vist kõige targem valik. Pärast seda me võime aegu muuta nii, kuidas sulle sobib." Vaevalt, et keegi temalt lisatunde tahaks. Owen oli millegipärast veendunud, et õpilased võtaksid parem eratunde anatoomiast või millegist muust. Enesekaitse ei olnud just väga kõrgelt hinnatud.